2013 m. liepos 23 d., antradienis

Kreivų veidrodžių karalystėje – noras sudaužyti kreivus veidrodžius (XI)


      Šviesusis kunigaikštis kreivų veidrodžių karalystėje pastebėjo gana stiprių teigiamų pokyčių: prapūtė labai stiprus ir žvarbus tiesos vėjas, kuris tiesiog sukrečiančiai karalysčių gyventojų esybę perpūtė,  nuo kurio jie net prablaivėjo nuo propagandinių iliuzijų ir pradėjo kitaip, sąmoningiau ir aiškiau, mąstyti. Žinoma, didžiąją dalį dieninių gyvūnų toliau valdė tamsiųjų jėgų propaganda, tačiau atsirado nemaža dalis gyventojų, kurie išsivadavo iš šios proto nelaisvės ir, atrodo, nebegrįš prie šios kvailystės. Šviesusis kunigaikštis nežinojo konkretumų ir informacijos turinio, todėl buvo sunku tiksliai nustatyti situaciją, tačiau buvo aišku, kad kalba eina apie prisipažinimus. Suprantama, naivu yra tikėtis sulaukti nuoširdžių prisipažinimų iš aukščiausių tamsiųjų jėgų valdovų, tačiau matėsi, kad prisipažinimus atliko gana svarbūs asmenys. Tikrai aukštesni už tamsos agentus, kažkur netoli tamsiųjų kunigaikščių ir juodųjų magų lygio arba jų atstovas, kuris žinojo kur kas daugiau ir buvo kur kas svarbesnis(gal netgi konkrečios srities propagandos veidas), negu eilinis tamsos agentas. Kaip ten bebūtų, tačiau tokie prisipažinimai buvo naudingi geriesiems gyventojams. Palaiminti tie tamsiųjų jėgų atstovai, kurie metė juodus darbus, atvirai prisipažino, viešai išpažino (be nuomonės formavimo ir nepatikimų faktų skleidimo) savo juodus darbus, labai gailėjosi ir atliko nuoširdžią atgailą. Tai sektini pavyzdžiai, nes Kūrėjo taip sutvarkyta, kad ant tokių karalystės gyventojų nusileidžia malonė.

    Dėja, karaliams kovose dėl įtakos prisipažinimai neturėjo esminės įtakos, nes jiems tai buvo daugiau pasiruošimas (sutapimas pasiruošime) įnirtingam tarpusavio mūšiui ir dalinių perdėstymas, sutelkimas plika akimi nematomame fronte. Kreivų veidrodžių karalystė buvo idealus ir labai svarbus strategiškai mūšio laukas, todėl kovos turėjo būti įnirtingos. Nors grėsmingiausiu paslaptingame mūšio lauke buvo įvardijamas didysis Rytų karalystės Caras, tačiau didžiausia ir stipriausia jėga, be abejonės, buvo turtingi Vakarų karalysčių karaliai. Didysis Imperatorius, turėjęs valdančias pozicijas, jų neteko, nes jo valdiniai pražiopsojo išradingą ir žaviai apgaulingą paslaptingojo Karaliaus valdinių proveržį.  Didžiojo Imperatoriaus daliniai formaliai buvo labai gausūs, tačiau realiai nemaža dalis sąmoningai ar apgaulės būdu tarnavo paslaptingam Karaliui. Be to, kovojo tarpusavyje ar mėgdavo griauti labiau net už Rytų caro valdinius, nes šie vengdavo tiesioginio ir akivaizdaus karalystės griovimo. Pažymėtinas pagirtinas paslaptingojo Karaliaus kariuomenės išdėstymas mūšio lauke. Jis turėjo užėmęs išties geras pozicijas mūšio lauke,  jo armija buvo mobili, lanksti, turinti gerą komunikaciją ir informaciją. Tik jis vienas mūšio lauke žinojo beveik visą informaciją.

    Tuo tarpu kreivų veidrodžių karalystės karalienė rūpinosi savo valdžios tęstinumu. Ji labai tiksliai tvarkėsi su karalystę valdančiomis ir engiančiomis grupuotėmis. Ji gebėjo politinį procesą reguliuoti sau naudinga kryptimi. 

   Nors tamsiosios jėgos šviesųjį kunigaikštį buvo uždarę į savotišką kalėjmą, tačiau jo dvasios nepalaužė. Kita vertus, ir pats kunigaikštis vis labiau domėjosi dvasiniais dalykais, o už juos reikia mokėti ir izoliacija, vienuma yra viena iš kainos dedamųjų.   Nieko šioje gyvūnų planetoje nėra veltui. Paprastas dieninis gyvūnas viską nori gauti veltui- bet nieko nepasiekiama veltui. Didžiausią kainą mokame už savo dvasinio augimo pastangas.

    O, šviesusis kunigaikšti,  su tavimi nori bendrauti grožis, geri karalystės gyventojai ir mylinčios dieninių gyvūnių širdys! Jos kalba sielų balsais. Sunku pasakyti, kodėl jis buvo abejingas mylinčioms dieninėms gyvūnėms. Turbūt, jam  labiau rūpėjo dieviški , patys aukščiausi dvasiniai dalykai, o gal paprasčiausiai buvo jau gerokai atšalęs...


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą